Web3 / Alts

Polygon zkEVM hersteld na langdurige storing

Na meer dan 24 uur offline te zijn geweest, is Polygon zkEVM weer volledig operationeel.
cryptostheen 1 min lezen
Polygon zkEVM hersteld na langdurige storing
Polygon zkEVM hersteld na langdurige storing

Polygon zkEVM, een belangrijke schaaloplossing van Polygon, is succesvol hersteld van een substantiële storing.

De storing werd voor het eerst gemeld door Polygon op zaterdagavond en werd toegeschreven aan een sequencer fout als gevolg van layer 1 problemen. Polygon verduidelijkte dat het probleem geïsoleerd was tot zkEVM en dat alle andere netwerken onder de paraplu van Polygon normaal functioneerden.

Na 27 uur kondigde het Polygon team gisteren het herstel aan van de normale werking van zkEVM, dankzij de snelle actie van de Emergency Council. Alle toekomstige updates van het systeem zullen worden onderworpen aan een tijdslot van 10 dagen na het verlaten van de noodtoestand.

Dit incident volgt op een uitdagend debuut voor Polygon zkEVM sinds de beta lancering van het mainnet in maart 2023. Het netwerk heeft geworsteld met doorvoer en totale vergrendeld waarde (TVL) in vergelijking met concurrerende zero-knowledge rollups, terwijl de transactiekosten hoog zijn gebleven.

In augustus bereikte Polygon zkEVM zijn hoogste dagelijkse doorvoer, met de verwerking van slechts 1,41 transacties per seconde (TPS) gedurende 24 uur. Dit plaatst Polygon zkEVM op de 26e plaats van 35 layer 2 netwerken gerangschikt door L2beat, met zkSync Era, een toonaangevende zero-knowledge rollup, bovenaan de lijst met 62 TPS.

Ondanks de beperkte verwerkingscapaciteit, hebben de transactiekosten van Polygon zkEVM consequent die van zkSync Era, Starknet en Linea in maart overtroffen.

Bovendien is Polygon zkEVM traag geweest om zijn netwerk TVL te laten groeien. Op de 14e plaats staat $160 miljoen aan activa, terwijl Starknet zesde staat met $1,63 miljard, zkSync Era negende met $766 miljoen en Linea tiende met $441 miljoen.

Polygon bereidt zich voor om volgende maand ondersteuning voor EIP-4844 te introduceren, wat naar verwachting een aantal van deze problemen zal oplossen en de prestaties en concurrentiekracht van het netwerk zal verbeteren.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.