Markten

Riot Platforms ziet scherpe stijging in productie van bitcoin naast omzetgroei

In 2023 realiseerde Riot Platforms een opmerkelijke stijging van 19% in de productie van bitcoin, terwijl de kosten voor cryptomining met een aanzienlijke 33% daalden ten opzichte van het voorgaande jaar.
cryptostheen 3 min lezen
Riot Platforms ziet scherpe stijging in productie van bitcoin naast omzetgroei
Riot Platforms ziet scherpe stijging in productie van bitcoin naast omzetgroei

Te midden van het dynamische landschap van Bitcoin mining, komt Riot Platforms (RIOT) naar voren als een formidabele kracht, met de onthulling van een indrukwekkende stijging van de productie voor het jaar 2023. Hun laatste rapport, onthuld op 22 februari 2024, onthult een opvallende 19% stijging in Bitcoin mining output in vergelijking met het voorgaande jaar, met een totaal van 6.626 BTC succesvol gedolven in 2023. Deze productiviteitspiek valt samen met een aanzienlijke verlaging van de gemiddelde miningkosten per bitcoin, wat een veelbelovend beeld schetst voor de financiële gezondheid van Riot Platforms.

Het rapport laat een opmerkelijke daling zien in de gemiddelde kosten die Riot Platforms maakt voor elke bitcoin die in 2023 wordt gedolven. Met een duizelingwekkende daling van ongeveer $3.686 per bitcoin in vergelijking met 2022, kwamen de gemiddelde miningkosten van het bedrijf per bitcoin uit op $7.539 in 2023, wat neerkomt op een aanzienlijke daling van 33% op jaarbasis. Deze aanzienlijke kostenreductie heeft de financiële prestaties en algehele winstgevendheid van Riot Platforms versterkt.

De stijging in de productie van bitcoin, gekoppeld aan de verhoogde gemiddelde waarde van bitcoin in 2023 vergeleken met het voorgaande jaar, hebben de inkomsten van Riot Platforms naar nieuwe hoogtes gestuwd. Met een totale omzet van $280,7 miljoen voor 2023 laat het bedrijf een opmerkelijke stijging zien ten opzichte van de $259,2 miljoen van het voorgaande jaar. Deze inkomstenstijging komt voornamelijk door de hogere gemiddelde prijs van bitcoin in 2023, gemiddeld $28.859 per bitcoin, vergeleken met $28.245 per bitcoin in 2022.

Hashrate groei van Riot Platforms

December 2023 markeerde een belangrijke mijlpaal voor Riot Platforms met de overname van 66.560 mining rigs van MicroBT, één van de grootste uitbreidingen van hashrate in de geschiedenis van het bedrijf. Deze strategische stap positioneert Riot Platforms voor aanhoudende groei en verbeterde miningmogelijkheden, met name in afwachting van de Bitcoin block reward halvering gepland voor april.

Ondanks recente marktschommelingen heeft Riot Platforms veerkracht getoond, met een opmerkelijke stijging van de aandelenkoers van 40% in de afgelopen maand. Het bedrijf was echter getuige van een lichte daling van de aandelenkoers met ongeveer 7% tijdens de handelsperiode van de afgelopen vijf dagen. Op het moment van schrijven staat de aandelenkoers van Riot op $17,36.

Naast de uitstekende prestaties van Riot Platforms hebben andere grote spelers in de Bitcoin miningsector ook opmerkelijke productieresultaten gemeld voor 2023. Core Scientific (CORZ) kon pronken met de productie van 19.274 BTC, terwijl CleanSpark (CLSK) een opmerkelijke stijging van 60% ten opzichte van het voorgaande jaar liet zien, met het delven van meer dan 7.300 BTC in dezelfde periode. Marathon Digital (MARA), een andere belangrijke mededinger in de sector, verwierf 12.852 BTC in 2023, met een opmerkelijke stijging van 56% alleen al in december in vergelijking met de voorgaande maand.

In een recente ontwikkeling heeft Riot Platforms, in samenwerking met de Texas Blockchain Council, een rechtszaak aangespannen tegen het Amerikaanse ministerie van energie, de Energy Information Administration en het Office of Management and Budget. Deze juridische actie is gericht op het aanvechten van de opdringerige data-eisen van cryptominers door de regelgevende instanties en werpt licht op de aanhoudende bezorgdheid binnen de sector met betrekking tot naleving van de regelgeving en privacyrechten.

De robuuste prestaties van Riot Platforms op het gebied van de productie van bitcoin en het genereren van inkomsten voor 2023 verstevigen de positie van het bedrijf als toonaangevende speler in de miningsector. Met strategische uitbreidingsinspanningen en voortdurende marktontwikkelingen blijft Riot Platforms klaar voor voortdurende groei en innovatie binnen het zich steeds verder ontwikkelende landschap.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.