Web3 / Alts

Stacks stijgt met 3.028% in jaaromzet en bereidt zich voor op Nakamoto upgrade

De opmerkelijke financiële groei van Stacks, aangedreven door het STX20 inscription protocol, overtreft de bredere cryptomarkt.
cryptostheen 2 min lezen
Stacks stijgt met 3.028% in jaaromzet en bereidt zich voor op Nakamoto upgrade
Stacks stijgt met 3.028% in jaaromzet en bereidt zich voor op Nakamoto upgrade

In het afgelopen jaar heeft Stacks, een prominente Bitcoin layer 2 oplossing, een buitengewone groei doorgemaakt, met een verbijsterende 3.386% stijging in kwartaalinkomsten en een indrukwekkende 3.028% jaarlijkse groei, waarmee een belangrijke mijlpaal van $637.000 werd bereikt.

De marktkapitalisatie van Stacks cryptocurrency, STX, is eveneens omhooggeschoten, met een opmerkelijke stijging van 203% op kwartaalbasis en een indrukwekkende 598% op jaarbasis, waarmee een mijlpaal van $2 miljard is bereikt.

Volgens het 'State of Stacks Q4 2023' rapport van Messari is er een opmerkelijke stijging van 363% op kwartaalbasis in de totale vergrendelde waarde (TVL), wat zich vertaalt in een indrukwekkende stijging van 773% op jaarbasis, waarbij $61 miljoen wordt bereikt. Bovendien geeft het rapport een opmerkelijke jaarlijkse stijging aan van de gemiddelde dagelijkse inkomsten van cryptominers met 1.015%, tot $78.000.

Het rapport onderstreept de centrale positie van Stacks binnen het Bitcoin layer 2 ecosysteem en de veelbelovende toekomst, vooral met de Nakamoto upgrade die gepland staat voor april 2024.

De Nakamoto upgrade, zoals beschreven in de whitepaper van het project, belooft significante verbeteringen, waaronder snellere blocktijden, gegarandeerde finaliteit van Bitcoin transacties, beperking van risico's door forks en vermindering van de maximale extraheerbare waarde (MEV) van Bitcoin.

De Nakamoto upgrade zal ook de lancering inluiden van sBTC, een op vertrouwen gebaseerde vorm van bitcoin die binnen het ecosysteem van Stacks kan worden gebruikt. Deze integratie brengt de decentrale financiële (DeFi) mogelijkheden van Stacks op één lijn met die van andere toonaangevende DeFi platformen, wat de algehele aantrekkingskracht en bruikbaarheid vergroot.

Het financiële traject van Stacks heeft veel te danken aan het STX20 inscriptieprotocol, dat de groeimeters van Bitcoin en de bredere cryptocurrency markt heeft overtroffen.

Geïnspireerd door Bitcoin inscripties, met name de BRC-20 Ordinals, heeft het STX20 protocol een ongekend niveau van netwerkactiviteit gekatalyseerd, zoals blijkt uit de registratie van meer dan 10.000 transacties in één block in december - een historische prestatie voor Stacks.

Het rapport belicht ook platformen zoals ALEX, Arkadiko en StackingDAO, die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de groei van het Stacks ecosysteem. Deze platformen versterken het DeFi ecosysteem van Stacks, wat blijkt uit de stijging van 52% per kwartaal in dagelijkse transacties en een stijging van 65% in actieve adressen, wat duidt op een verhoogde gebruikersparticipatie en interesse.

De piek in netwerkactiviteit heeft gebruikers aangespoord om transacties prioriteit te geven, wat heeft geleid tot een kwartaal-op-kwartaal stijging van 400% in gemiddelde transactiekosten (gemeten in STX). Ondanks deze aanzienlijke stijging blijft de gemiddelde transactiekost in USD relatief laag op $0,25.

In 2024 worden projecten die ontwikkeld zijn op het Bitcoin netwerk steeds populairder binnen de cryptosector.

Nansen, een on-chain analysebedrijf, noemt deze trend als één van zijn vier 'high-conviction bets' voor het jaar. Ook Hashdex, een Braziliaans vermogensbeheerder, benadrukt de opkomst van het 'industriële tijdperk van Bitcoin' als een cruciale ontwikkeling om nauwlettend in de gaten te houden.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.