Bitcoin

Wells Fargo en Merrill Lynch gaan bitcoin ETF's aanbieden

Omdat ze de groeiende vraag naar beleggingen in cryptocurrencies erkennen, bieden grote financiële instellingen zoals Wells Fargo en Merrill Lynch nu toegang tot bitcoin ETF's voor hun klanten actief in vermogensbeheer.
cryptostheen 2 min lezen
Wells Fargo en Merrill Lynch gaan bitcoin ETF's aanbieden
Wells Fargo en Merrill Lynch gaan bitcoin ETF's aanbieden

In een opmerkelijke ontwikkeling die tekenend is voor het verschuivende financiële landschap, hebben Wells Fargo en Bank of America's Merrill Lynch zich op het terrein van beleggingen in cryptocurrencies begeven door bitcoin exchange-traded funds (ETF's) aan te bieden aan geselecteerde klanten binnen hun vermogensbeheerdivisies.

Volgens Bloomberg, dat het nieuws bracht op basis van anonieme bronnen, bevestigde een woordvoerder van Wells Fargo de beschikbaarheid van spot bitcoin ETF's voor aankopen via adviseurs of hun online WellsTrade platform.

Bank of America's Merrill Lynch heeft echter nog geen officiële commentaar gegeven op deze ontwikkeling.

De beslissing volgt de voetstappen van andere brokeragegiganten zoals Fidelity en Charles Schwab, die begonnen met het verlenen van toegang tot bitcoin ETF's bij hun lancering op 11 januari.

In tegenstelling tot deze trend heeft Vanguard een voorzichtige houding aangenomen ten opzichte van cryptocurrencies, en de investeringsthema's als "zwak" bestempeld. Daarom konden gebruikers van hun brokerplatform deze fondsen niet verhandelen.

Ric Edelman, oprichter van Edelman Financial Services, verwacht een wijdverspreide beschikbaarheid van bitcoin ETF's bij geregistreerde beleggingsadviseurs (RIA's) en makelaarskantoren in de toekomst. Desondanks voorspelt hij een langzamere adoptie bij effectenhuizen zoals Morgan Stanley, Merrill Lynch en Wells Fargo, wat hij toeschrijft aan hun bureaucratische structuren.

Terwijl er berichten waren dat Morgan Stanley de mogelijkheid onderzocht om bitcoin ETF's aan te bieden aan bepaalde klanten, was Wells Fargo's vermogensbeheertak, Wells Fargo Advisors, al in januari begonnen met het aanbieden van bitcoin ETF's aan klanten, zoals gerapporteerd door Investment News.

De piek in bitcoin ETF activiteit deze week, gekenmerkt door record handelsvolumes en netto instroom van kapitaal, onderstreept de onmiskenbare vraag van beleggers naar deze producten. Edelman benadrukte dat deze vraag, in combinatie met de snelle waardestijging van bitcoin, financiële bedrijven dwingt om hun betrokkenheid bij de cryptomarkten te versnellen.

Edelman merkte op dat er een toenemende druk is op financiële bedrijven van zowel hun vertegenwoordigers als klanten om zich te verdiepen in beleggingen in cryptocurrencies. Hij benadrukte dat het uitstellen van de toewijzing van deze activa door deze bedrijven kan leiden tot ontevredenheid bij beide partijen, waardoor uiteindelijk ieders belangen in gevaar komen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.