x Oud archief

Blockchaintechnologie zal de kloof tussen dApps en bedrijven overbruggen

cryptostheen 4 min lezen

Blockchaintechnologie zorgt voor een revolutie in de manier waarop we omgaan, transacties uitvoeren en informatie delen, waarbij veel experts voorspellen dat dit de meest ontwrichtende technologie zal zijn in het komende decennium. Na weinig structurele innovatie sinds de 19e en 20e eeuw, heeft decentralisatie verschillende industrieën zoals financiën, media en technologie meer transparantie, vrijheid van tussenpersonen en verhoogde efficiëntie gebracht.

Traditionele ondernemingen vertrouwen op een gecentraliseerde structuur met gesloten deuren. Daarentegen worden gedecentraliseerde financieringsprojecten gebouwd met het ethos dat bestuur gedecentraliseerd en democratisch moet zijn. De overgang van de samenleving naar gedecentraliseerde platforms kan veel diensten veiliger, toegankelijker en transparanter maken dan ooit tevoren. De toenemende belangstelling voor blockchain spreekt van een collectief verlangen om meer controle te hebben over kritieke elementen van ons leven, waaronder vooral onze financiën.

Hoewel decentralisatie helpt bij het oplossen van problemen als transparantie en efficiëntie, betekent het ontbreken van een vertrouwde centrale autoriteit dat gedecentraliseerde applicaties, of dApps, moeten vertrouwen op derden om gegevens te verstrekken om bijvoorbeeld transacties uit te voeren of op applicatiefuncties zoals voor het aangaan van een lening. Toegang tot betrouwbare informatie zoals prijsfeeds, real-world evenementen en identificatie, en vele andere, ondersteunt de betrouwbaarheid, kracht en efficiëntie van een gedecentraliseerde applicatie.

De beveiliging om deze gegevens te beschermen, is afkomstig van een oracleoplossing die in staat is om op een betrouwbare en effectieve manier real-world en off-chain informatie te verbinden met gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten op een verifieerbare, manipulatiebestendige manier. Met meer dan 1 miljoen regelmatige gebruikers van dApps wereldwijd, is er een enorme vraag naar betrouwbare gegevens buiten de blockchain, omdat dit de beveiliging van DeFi-applicaties en de miljarden die momenteel in deze sector opgesloten zitten, ondersteunt.

Na hacks, aanvallen en datamanipulatie is de uitdaging voor blockchaintechnologie het creëren van vertrouwen en het bouwen van veilige systemen zonder gevestigde ondernemingen of overheidsvoorschriften. Dit is waar nieuwe technologieën zoals data-oracles essentieel zijn om een ​​veilige verbinding te creëren tussen traditionele bedrijven met betrouwbare prijsfeeds en het gedecentraliseerde ecosysteem.

Het oude en het nieuwe verbinden

Data Oracles fungeren als de brug tussen gedecentraliseerde blockchain-applicaties door real-world data te aggregeren en te verbinden met smart contracts. Deze gedecentraliseerde applicaties gebruiken vervolgens slimme contracten die zelf worden uitgevoerd wanneer aan bepaalde criteria wordt voldaan, zoals het liquideren van onderpand (collateral), waarvoor een prijsoracle vereist is. Bij afwezigheid van een gecentraliseerde autoriteit zijn data-oracles essentieel om blockchain gebaseerde applicaties te verbinden met de informatie die nodig is om deze slimme contracten uit te voeren.

De use-cases voor slimme contracten en Oracle-technologie zijn uitgebreid en strekken zich uit over deelgebieden zoals verzekeringen, onroerend goed, gezondheidszorg en, belangrijker nog, de DeFi sector, waar een inbreuk op de beveiliging miljoenen op het spel kan zetten.

In DeFi zijn er talloze gevallen van hacks. Data-oracles zijn de input voor de logica van slimme contracten en dicteren daarom hun gedrag: de output. Als de invoer van het data-oracle onjuist is, leidt dit tot onbedoeld gedrag van het slimme contract en kan dit resulteren in geldverlies of andere ongewenste resultaten, zoals zelfs bij de sterkste DeFi projecten eerder is gebeurd. Deze structurele problemen maken een brede acceptatie van data-oracles essentieel.

Er is een wanhopige, cruciale behoefte om Web 2.0 te verbinden met Web 3.0 om een ​​veerkrachtiger, efficiënter en censuurbestendig internet te creëren. Traditionele bedrijven die op Web 2.0 zijn gebouwd, zijn nog niet structureel klaar om de overstap naar DeFi te maken vanwege de vereiste leercurve, knowhow en organisatorische flexibiliteit. Deze traditionele ondernemingen hebben naadloze onboarding-processen nodig met een hoge mate van flexibiliteit en aanpasbaarheid om als brug naar Web 3.0 te fungeren.

Dit is waar nieuwe oracle-technologie een rol zal spelen, die de ondersteuning en systemen biedt voor bedrijven om de sprong naar Web 3.0 te maken zonder dat de bedrijven zelf met het proces hoeven te worstelen.

Hoewel DeFi het afgelopen jaar onmiskenbaar een hoge vlucht heeft genomen, vereist de sector nog steeds een bredere acceptatie door de meerderheid, die geen coderingsexpertise heeft, aangezien het deze toegankelijkheid is die een echt robuust DeFi ecosysteem zal creëren.

Traditionele ondernemingen zullen ook veel baat hebben bij deze overgang, aangezien hun gegevens een waardevolle bron zijn voor gedecentraliseerde applicaties en een innovatieve nieuwe inkomstenstroom die rijp is voor het veroveren van de markt naarmate de industrie blijft stijgen.

Waarom we traditionele ondernemingen moeten stimuleren tot de blockchain

Veel gedecentraliseerde applicaties hebben real-time informatie nodig, zoals prijsfeeds, sportresultaten, weer- en nieuwsupdates om te kunnen functioneren. Traditionele ondernemingen die betrouwbare real-world data kunnen leveren, moeten profiteren van deze groeiende vraag door verbinding te maken met gedecentraliseerde applicaties en deze data te commercialiseren via een betrouwbaar data-oracle. Tech- en media-giganten als Google en Bloomberg zouden bijvoorbeeld enorm profiteren van het gebruik van een Data Oracle.

Dit is een opwindende stap voor de branche, want wanneer grote ondernemingen de stap nemen naar DeFi, voegt dit extra veiligheid en legitimiteit toe aan de sector. Deze transitie zal op zijn beurt een extra bron van inkomsten creëren voor deze gevestigde bedrijven in een nieuwe, bloeiende industrie. Traditionele ondernemingen hebben geen andere keuze dan de sector binnen te gaan of het risico te lopen achterop te raken terwijl de wereld DeFi, dApps en smart contracts blijven omhelzen.

Rechtstreeks verbinding maken met gegevensbronnen is de beste manier voor bedrijven om de veiligheid en integriteit van hun gegevens te waarborgen – wat tegelijkertijd de algehele beveiliging in de DeFi sector en het hele gedecentraliseerde ecosysteem versterkt. Oracles spelen een zeer belangrijke rol in dit proces en bij het opbouwen van vertrouwen in DeFi en de bredere blockchainindustrie.

De toekomst is gedecentraliseerd

We zien al dat veel grote ondernemingen gedecentraliseerde technologieën integreren in hun bedrijfsmodellen. Het is aan de leiders in de DeFi sector om deze traditionele bedrijven te betrekken en te begeleiden, zodat er significante verandering en evolutie plaatsvindt. Het is absoluut noodzakelijk dat de industrie prioriteit geeft aan bruikbaarheid, vereenvoudiging en gemeenschapsonderwijs om de wijdverbreide acceptatie te ervaren waar DeFi naar op zoek is. De toekomst is gedecentraliseerd en er is zoveel ruimte voor de industrie om te groeien – we staan ​​nog maar aan het begin van de revolutie.


22/02/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.