Bitcoin

Britse rechter spreekt zich uit tegen valse beweringen van Craig Wright als zijnde Bitcoin uitvinder

Een rechter in het Verenigd Koninkrijk heeft definitief de beweringen van Dr. Craig Wright weerlegd dat hij de bedenker is van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, en het auteursrecht bezit op de Bitcoin whitepaper.
cryptostheen 1 min lezen
Britse rechter spreekt zich uit tegen valse beweringen van Craig Wright als zijnde Bitcoin uitvinder
Britse rechter spreekt zich uit tegen valse beweringen van Craig Wright als zijnde Bitcoin uitvinder

In een belangrijke juridische uitspraak heeft de Britse rechter James Mellor de beweringen van Dr. Craig Wright dat hij de mysterieuze figuur achter Bitcoin is, bekend als Satoshi Nakamoto, ondubbelzinnig ontkracht.

Jarenlang heeft Wright het idee gepropageerd dat hij het brein is achter de creatie van Bitcoin. Hij ging zelfs zover dat hij het auteursrecht op de Bitcoin whitepaper claimde. De uitspraak van rechter Mellor heeft echter een definitief einde gemaakt aan deze ongegronde beweringen. Jack Dorsey, CEO van Block, citeerde de uitspraak van de rechter:

"Ik zal bepaalde verklaringen afleggen waarvan ik overtuigd ben dat ze nuttig en noodzakelijk zijn om recht te doen aan de partijen. Ten eerste dat Dr. Wright niet de auteur is van de Bitcoin whitepaper. Ten tweede is Dr. Wright niet de persoon die het pseudoniem Satoshi Nakamoto aannam of opereerde in de periode van 2008 tot 2011. Ten derde is Dr. Wright niet de persoon die het Bitcoin systeem heeft gecreëerd. En ten vierde is hij niet de auteur van de eerste versies van de Bitcoin software."

Ondanks de aanhoudende beweringen van Wright, is er een koor van critici die zijn beweringen in twijfel trekken. Sinds 2021 is Wright verwikkeld in een juridische vete met de Crypto Open Patent Alliance (COPA), gesteund door Jack Dorsey, en een consortium van Bitcoin Core ontwikkelaars.

De laatste rechtszaak, die deze week werd afgesloten, begon op 5 februari in een Britse rechtszaal. In een poging om verdere juridische procedures en oplopende kosten te voorkomen, probeerde Wright in januari het intellectuele eigendomsgeschil met COPA bij te leggen. COPA wees dit voorstel echter snel van de hand en wees het publiekelijk af op X.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.