Bitcoin

El Salvador belooft bitcoin te blijven kopen tot het onbetaalbaar wordt

President Nayib Bukele van El Salvador herhaalt de onwrikbare toezegging van de natie om dagelijks één BTC te verwerven, wat een vastberaden standpunt weerspiegelt over het omarmen van bitcoin.
cryptostheen 2 min lezen
El Salvador belooft bitcoin te blijven kopen tot het onbetaalbaar wordt
El Salvador belooft bitcoin te blijven kopen tot het onbetaalbaar wordt

President Bukele blijft de toewijding van El Salvador aan zijn baanbrekende initiatief voor de aankoop van bitcoin tonen, met elke dag de aankoop van één bitcoin, een strategie die in november 2022 werd gestart. De beslissing werd aanvankelijk met kritiek begroet door internationale financiële instellingen te midden van de schommelingen op de cryptomarkt, maar is een slimme zet gebleken omdat de recente waardestijging van bitcoin aanzienlijke winsten heeft opgeleverd voor het land.

Niet afgeschrikt door de volatiliteit van de markt, bevestigt Bukele dat El Salvador voor onbepaalde tijd doorgaat met zijn bitcoin Dollar-Cost Averaging (DCA) strategie. Tot nu toe heeft de natie meer dan $15 miljoen geïnvesteerd in de aankoop van 487 BTC, met een geschatte gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $31.000. Deze investering is sindsdien uitgegroeid tot een waarde van meer dan $32 miljoen.

President Bukele benadrukt de duurzaamheid van het initiatief door te zeggen:

"Het 1 bitcoin per dag programma gaat door totdat bitcoin onbetaalbaar wordt met fiatgeld."

Deze standvastige toewijding onderstreept de vastberadenheid van El Salvador om bitcoin te integreren in zijn economische structuur.

In een recente aankondiging op X onthulde president Bukele de aanzienlijke reserves van El Salvador, waarbij hij het beschreef als "onze eerste bitcoin spaarpot". De beslissing om deze activa veilig te stellen in een fysieke kluis binnen de landsgrenzen onderstreept de proactieve aanpak van de overheid om digitale activa te beveiligen.

De onthulling van de bitcoin bezittingen van El Salvador, die eerdere schattingen overtreft, werpt een licht op de belangrijke stappen van de natie in Bitcoin adoptie. Wanneer eerdere aankopen en inkomsten uit verschillende bronnen, waaronder het staatsburgerschapsprogramma, worden meegerekend, bedraagt het totale bezit van El Salvador 5.692 BTC, ter waarde van $383 miljoen.

De opvattingen van Bukele echoën een bredere trend van toenemende institutionele interesse in bitcoin. Recente gegevens van Santiment onthullen agressieve accumulatie door wallets die 10 tot 10.000 BTC bezitten, waarbij 154.160 BTC ter waarde van $10,6 miljard werden verzameld in de afgelopen vijf weken.

Deze aankopen hebben een centrale rol gespeeld in de recente prijsstijging van bitcoin. Met name entiteiten als MicroStrategy hebben substantiële aankopen nagestreefd, met plannen om de bestaande reserve uit te breiden door middel van op schuld gefinancierde strategieën. Dergelijke stappen onderstrepen een groeiend vertrouwen in de levensvatbaarheid van bitcoin op de lange termijn als waardeopslag en beleggingsobject.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.