Bitcoin

Nieuwe spot bitcoin ETF komt op nu Hashdex de strategie van zijn fonds verandert

Het bitcoin fonds van Hashdex en Tidal Investments krijgt wettelijke goedkeuring om direct in bitcoin te beleggen, wat een belangrijke verschuiving in de beleggingsstrategie betekent.
cryptostheen 2 min lezen
Nieuwe spot bitcoin ETF komt op nu Hashdex de strategie van zijn fonds verandert
Nieuwe spot bitcoin ETF komt op nu Hashdex de strategie van zijn fonds verandert

In een beweging die de groeiende vraag naar directe blootstelling aan bitcoin weerspiegelt, is het bitcoin futures beleggingsfonds van Hashdex overgestapt op het direct aanhouden van BTC. Deze ontwikkeling onderstreept de groeiende interesse in cryptoactiva, met name binnen het domein van exchange-traded funds (ETF's).

Oorspronkelijk gelanceerd als de Hashdex Bitcoin Futures ETF (DEFI) in september 2022, heeft het fonds nu een rebranding ondergaan als de Hashdex Bitcoin ETF met behoud van zijn ticker op NYSE Arca. De strategische verschuiving, die vanaf woensdag van kracht is, houdt in dat minimaal 95% van de activa direct wordt belegd in spot bitcoin, waarbij het resterende deel wordt toegewezen aan bitcoin futurescontracten die worden verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange (CME), naast contante equivalenten.

Als cryptocurrency adviseur voor het fonds werkt Hashdex samen met Tidal Investments, de sponsor van DEFI. Deze transformatie volgt op de recente goedkeuring door de Securities and Exchange Commission (SEC) voor de lancering van meerdere spot bitcoin ETF's in de VS.

Hashdex's beslissing om zijn futuresfonds om te zetten in een spot bitcoin ETF naast een groep vergelijkbare producten in januari werd omgeven door anticipatie. De Chief Investment Officer van Hashdex, Samir Kerbage, verklaarde dat het bedrijf bereid was om beleggers blootstelling te bieden aan de spotprijs van bitcoin, gebruikmakend van zijn uitgebreide ervaring in het beheren van spot bitcoin ETF's in andere regio's.

Ondanks de aanvankelijke verwachtingen wachtte de conversie op goedkeuring van de SEC, waardoor de formalisering van DEFI's nieuwe beleggingsstrategie en naamsverandering werd uitgesteld. Hoewel de SEC voorstellen goedkeurde om 11 spot bitcoin ETF's, waaronder die van Hashdex, op de lijst te plaatsen, stelden procedurele hindernissen de implementatie van de transformatie van het fonds uit.

De evolutie van de Hashdex Bitcoin ETF past in een bloeiende categorie, die sinds de oprichting een aanzienlijke netto instroom heeft gekend van in totaal $11,7 miljard. Na een recordperiode van netto uitstroom is het segment onlangs weer opgeveerd met positieve netto instromen, wat duidt op aanhoudende interesse van beleggers.

Deze strategische verschuiving onderstreept niet alleen de toewijding van Hashdex om te voldoen aan de vraag van beleggers, maar weerspiegelt ook het veranderende landschap van cryptocurrency beleggingsvehikels op de Amerikaanse markt.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.