Markten

Spot bitcoin ETF's beleven historische week van uitstroom, verliezen $890 miljoen

Institutionele bitcoin uitstroom bereikte een vijfdaagse periode, gedreven door substantiële GBTC verkoop.
cryptostheen 1 min lezen
Spot bitcoin ETF's beleven historische week van uitstroom, verliezen $890 miljoen
Spot bitcoin ETF's beleven historische week van uitstroom, verliezen $890 miljoen

Vorige week markeerde een aanzienlijke daling voor spot bitcoin ETF's, omdat de zware uitstroom uit de onlangs omgezette Grayscale Bitcoin Trust groter was dan de instroom in nieuw gelanceerde fondsen.

Gegevens van Bitmex Research onthullen een ongekende reeks van netto uitstromen van in totaal $887,7 miljoen uit spot bitcoin ETF's in de periode van 18 maart tot 22 maart. Met name 19 maart registreerde een record uitstroom van $326,2 miljoen, die geleidelijk afnam tot $51,6 miljoen tegen 22 maart.

Deze mijlpaal vond plaats in een volatiele periode voor bitcoin en de bredere cryptomarkt, waarbij bitcoin bijna 12% kelderde van $68.900 naar een dieptepunt van $60.800 in hetzelfde tijdsbestek.

ETF analist James Seyffart van Bloomberg schrijft de neerwaartse stromen in spot bitcoin ETF's toe aan de verkoop van GBTC aandelen door Gemini Earn. Deze aandelen, die eerder werden gebruikt als onderpand voor leningen door Genesis, een nu insolvabel gecentraliseerd leenplatform, kregen op 17 februari toestemming van een Amerikaanse rechtbank om te worden verkocht door Gemini.

Glassnode, een on-chain analysebedrijf, publiceerde onlangs een blogpost waarin werd gesuggereerd dat de marktdynamiek van spot bitcoin ETF's de komende vierde vierjaarlijkse halvering van Bitcoin zou kunnen overschaduwen. Volgens Glassnode is de aanzienlijke koopkracht van ETF's klaar om op te wegen tegen de traditionele aanbodbeperking die wordt verwacht van de halvering, waardoor handelaren de historische gevolgen van de halvering moeten afwegen tegen de huidige ETF invloeden op de beschikbaarheid en prijs van bitcoin.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.