Markten

Bitcoin stijgt tot voorbij $57.000, komt dichter bij historisch hoogtepunt

Bitcoin stijgt naar $57.000, markeert een belangrijke mijlpaal in de reis van 2024 en komt daarmee op korte afstand van de recordpiek.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin stijgt tot voorbij $57.000, komt dichter bij historisch hoogtepunt
Bitcoin stijgt tot voorbij $57.000, komt dichter bij historisch hoogtepunt

Bitcoin (BTC), de toonaangevende cryptocurrency, bereikte onlangs een opmerkelijke mijlpaal met het bereiken van een prijs van $57.000 - een niveau dat sinds november 2021 niet meer is voorgekomen. Deze stijging brengt het verleidelijk dichtbij, binnen slechts 20%, van zijn vorige all-time high van $69.000 in 2021.

Zoals verwacht stuitte bitcoin aan het begin van het jaar op weerstand, met name rond de $46.000, wat leidde tot een bescheiden correctie in de cryptomarkt. Na een korte dip onder de $40.000 vond het deze maand robuuste steun net boven de $42.000, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor een aanhoudend bullish momentum.

Bitcoin brak eerder deze maand door de wekelijkse weerstand van $46.000 en overschreed voor het eerst in twee jaar de drempel van $50.000, wat het optimisme in de hele cryptocurrency sfeer aanwakkerde.

Op maandag doorbrak bitcoin de grens van $52.800, waardoor de stijging tot boven $57.000 versnelde. Hoewel vaak wordt beweerd dat prijsbewegingen los staan van nieuws of fundamentals, wordt de potentiële impact van een bitcoin aanbodschok steeds relevanter, vooral met het ontluikende succes van bitcoin ETF's.

Totale waarde van de cryptomarkt in dollar (weekly chart)

Ether (ETH) heeft de afgelopen maand ook een opmerkelijke stijging doorgemaakt, met pieken tot $3.280, wat grote winsten in verschillende altcoins heeft veroorzaakt.

De snelle stijging in de cryptomarkt leidde de afgelopen dagen tot een groot aantal liquidaties van handelaren, met meer dan $560 miljoen aan liquidaties in de afgelopen 48 uur, voornamelijk onder short sellers.

De rally van bitcoin viel samen met de uitstekende prestaties van spot bitcoin ETF's, met de BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) aan kop. IBIT verhandelde meer dan $1 miljard gedurende twee opeenvolgende dagen, wat wijst op een robuuste belangstelling van beleggers, zoals opgemerkt door Bloomberg ETF analist Eric Balchunas.

This sustained surge in trading volume for bitcoin ETFs underscores a broader trend of institutional adoption of cryptocurrencies, signaling a significant shift in the cryptocurrency landscape.

Terwijl bitcoin nieuwe recordhoogtes blijft neerzetten in verschillende valuta, is voorzichtigheid geboden omdat de markt tekenen van euforie vertoont. Maar met de prijspiek van bitcoin die het binnen 20% van zijn ATH in dollartermen brengt - een cruciale benchmark voor traders - is het steeds waarschijnlijker dat nieuwe recordhoogtes eerder vroeger dan later zullen worden bereikt.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.