Markten

De bitcoin beleggingsstrategie van Block loont: $207 miljoen winst

De strategische investeringen in bitcoin door Block hebben geresulteerd in een opmerkelijke $207 miljoen winst, met hun huidige bezittingen die boven de $400 miljoen uitstijgen.
cryptostheen 2 min lezen
De bitcoin beleggingsstrategie van Block loont: $207 miljoen winst
De bitcoin beleggingsstrategie van Block loont: $207 miljoen winst

Onder leiding van Jack Dorsey heeft Block (SQ) een duizelingwekkende winst van $207 miljoen aangekondigd die voortkomt uit zijn avonturen in bitcoin. Dit lucratieve resultaat volgt op strategische investeringen van in totaal $220 miljoen tussen 2020 en 2021.

Aan het eind van 2023 had Block 8.027 BTC, een bedrag dat nu in waarde is gestegen tot meer dan $400 miljoen. Dit onderstreept het groeiende institutionele vertrouwen in bitcoin als een formidabele beleggingscategorie.

Het laatste financiële rapport van Block laat een opmerkelijke $2,52 miljard zien uit de verkoop van bitcoin die werden gefaciliteerd via de Cash App, wat een aanzienlijke 37% jaar-op-jaar groei weerspiegelt. Deze robuuste prestaties vertaalden zich in een stijging van de aandelenkoers van Block, wat wijst op het vertrouwen van beleggers in de cryptocurrency activiteiten van het bedrijf. Het rapport gaat verder:

"De jaar-op-jaar stijging van de omzet in bitcoin en brutowinst was te danken aan een stijging van de gemiddelde marktprijs van bitcoin en een voordeel van de prijsstijging van onze voorraad aan bitcoin gedurende het kwartaal."

Centraal in het succes van Block op het gebied van bitcoin transacties staat de Cash App, die een cruciale rol heeft gespeeld in het democratiseren van investeringen in cryptocurrencies. De visie van Dorsey om Cash App te positioneren als een vertrouwd alternatief voor bankieren onderstreept de intuïtieve en toegankelijke functies.

De opleving van de cryptomarkt in het vierde kwartaal van 2023 is een belangrijke ontwikkeling, die wordt onderstreept door het feit dat Coinbase de verwachtingen van Wall Street overtrof. Coinbase zag een opmerkelijke omzetstijging van 45,2%, gevoed door verhoogde transactieactiviteit.

Deze opleving sluit aan bij de bredere trend van institutionele en retailaccumulatie van bitcoin, waardoor traditionele beleggingsparadigma's een nieuwe wending krijgen.

Top 10 beursgenoteerde bedrijven die bitcoin bezitten

MicroStrategy springt eruit als een prominente speler in deze arena, met zijn gedurfde bitcoin accumulatiestrategie die een ongerealiseerde winst van $3,9 miljard heeft opgeleverd. Het bedrijf heeft momenteel een indrukwekkende 190.000 BTC in bezit, ter waarde van $9,8 miljard, met een gemiddelde kostprijs per bitcoin van $31.224. Dit standvastige engagement onderstreept MicroStrategy's overtuiging in de blijvende waarde van digitale valuta.

El Salvador heeft ook de krantenkoppen gehaald met zijn innovatieve bitcoin accumulatiestrategie, met name door in 2021 als eerste land bitcoin als wettig betaalmiddel in te voeren. Met een bezit van 2.843 BTC ter waarde van $146,4 miljoen, en een gemiddelde aankoopkost van $42.482 per bitcoin, is de omarming van bitcoin door El Salvador een voorbeeld van een vooruitdenkende benadering van financiële innovatie.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.